9 november 2016


DIY Julklapp


Hej! Här kommer ett litet julklappstips som min dotter tipsade mig om som hon ville testa och hade sett på Youtube. Ett väldigt enkelt och roligt sätt att förnya gamla eller nya koppar.
Det du behöver är:
  • Muggar, koppar eller något annat i porslin du vill förnya.
  • En bunke med varmt vatten(vi använde en glassbunke i plast).
  • Nagellack i olika kulörer.
  • Tandpetare att göra mönster med. 

Sätt plastbunken med varmt vatten på en handduk och droppa i nagellack. Vänta inte för länge med att droppa i om du har flera färger.Vill du ha mer mönster använder du tandpetaren. Doppa muggen i vattnet och vänta i ca 4 sekunder innan du tar upp den igen. Sätt den på en handduk och torka. Klart!

Tänk på att inte doppa muggen för långt ner så du nuddar botten. Ibland hamnar lite nagellack där och då kan muggen bli kladdig. Nya nagellack flyter ut bättre än gamla. Får du in lite nagellack i muggen så är det lätt att ta bort med nagellacksborttagning efter muggen torkat. Tänk på att inte ha dessa i diskmaskinen utan det är handdisk som gäller!

Vi handlade våra muggar på Ikea och eftersom vi är tre tjejer i familjen så hade vi gott om nagellack i olika kulörer att välja på;)

Det här var ett jätteroligt och enkelt diy-tips och blev en jättefin och personlig julklapp att ge bort eller behålla själv;)

Allt gott!

Lina